PayPal

Met PayPal kunnen bedrijven en consumenten met een e-mailadres betalingen online verzenden en ontvangen op een veilige, gemakkelijke en voordelige manier. Het netwerk van PayPal is gebaseerd op de bestaande financiële infrastructuur van bankrekeningen en creditcards om een wereldwijd, real-time betaalsysteem op te zetten. We leveren een product dat ideaal is voor kleine bedrijven, webwinkels, online verkopers en anderen waarvoor traditionele betaalsystemen onvoldoende mogelijkheden bieden.

Door de omvang van ons netwerk en de steeds grotere acceptatie van ons product is PayPal een van de belangrijkste betaalnetwerken geworden voor online veilingwebsites, zoals eBay. PayPal wordt ook steeds meer gebruikt op andere websites waarop goederen worden verkocht zoals elektronica en huishoudelijke artikelen, services zoals webdesign en reizen en digitale producten. Ook offline bedrijven, zoals advocaten, aannemers en artsen ontvangen steeds vaker online betalingen via PayPal. De service van PayPal, waarmee gebruikers gratis betalingen kunnen verrichten, kan worden gebruikt vanaf pc's en smartphones.

PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie, S.C.A heeft een licentie verkregen als een Luxemburgs kredietinstelling zoals gedefinieerd in artikel 2 van de gewijzigde wet van 5 april 1993 op de financiële sector, en valt onder het toezicht van de Commission de Surveillance du Secteur Financier, met vestigingsadres in L-1150 Luxemburg. Aangezien de service beperkt is tot e-geld, dat in het kader van deze wetgeving niet geldt als een stortings- of beleggingsservice, worden de klanten van PayPal niet beschermd door de stortingsgarantieplannen van de Association pour la Garantie des Dépôts Luxembourg (AGDL).

PayPal Inc. (moedermaatschappij van PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie, S.C.A) is in oktober 2002 overgenomen door eBay en is gevestigd in Californië, VS.
EdelweissInformatie